Saturday, November 3, 2012

Ponteng ~

Hari rabu 31/10/2012 memang dah plan untuk ponteng kerjaaa..Ni gara2 Aima yg ajak2 ayam untuk kuar jejalan.Last2 aku plak yg terover nk kuar.Plan Aima yg pertama nak pergi Jeram Linang kul9pg-3ptg.Tapi kesian sbb hari tu aku kena siapkan extension plug yg berlambak.Pastu aku cadangkan pergi rumah NurBaieyah BFF masa kat sekolah teknik dlu.Biaselhaaa kan dah 5tahun xjumpa.Excited giler kot bila nk jumpa.Aku bahagian utk ajak kawan2 yg lain.Tengok2 aku,Mokwe,Aima,Matlan jeee yg freee hari tu.Yang lain hampeh sibok ngn klas,sibok ngn kejaa.Tapi takpe aku faham sangat.

Perjanjian antara aku dgn Aima mmg menjadi.Kul2ptg baru aku kuar ofis dengan Mokwe.Memang lhaaa takut nk ponteng kerjaa.Kang xmasal lak jumpa bos tengah jalan.Erm,,pikir punya pikir,last2 kuar senyap2 jeee.Huhh,nasib baik xkantoi ngn staf kt situ.

Bila naik kereta,Aku ngn Aima borak macam2 lha kan.Mokwe senyap jeee kt blakang.Tapi seriusly aku xtaw jalan nk pergi rumah Baieyah tuh.Ermmm,,nasib baik laa xsesat jalan.Dah betul petunjuk jalan bagi.ikut punya ikut,teringat kat Baieyah,lupe aku nak kol.Yang aku geram sangat2 aku kol Baieyah banyak kali tapi dia tak angkat.Memang nak kena betoi budak nih.Tetibe teringat kt Sally,so mintak no fon kak Baieyah ngn dia.Perghhhh,,jauh jugak rumah dia ngn ofis aku.

Pusing punya pusing jumpa laa rumah Baieyah yg terletak jauh kawasan pendalaman.Hehehe...Yang pastinya bila kami jumpa dengan Baieyah,kami akan gelak sepuas-puasnya.Tak heran sape yg ada dalam rumah tuh.Pasal air anggur buatan Baieyah pon jadi kecoh satu rumah.hehehe...Tunggu punya tunggu, Matlan sampai.Lagi menambahkan masa utk borak2 sakan.

Erm,bila Baieyah cakap,rumah dia dengan Pantai Irama Bachok dekat,aku ape lagi jeling2 manje ngn Aima.hehehe..dah lama xpergi sana.So,nasib baik lhaaaa si Aima baik hati nak pegi pantai.SELAMAT...so,turun cepat2 rumah Baieyah n then meluncur laju masok perkarangan pantai.perghhh !!!! bertambah comel arrrrr...

Sebelum balik ofis,sempat lhaaa aku bersnap ngn diorang2 nih..best kan kalau semua kawan2 aku ade time nih.boleh gelak sama2....



Mokwe & Aima
 



Pantai Irama Bachok 



Abooq Omey & Wan 



Kami bertiga 



Aima & Wan & Abooq 

4 comments:

  1. buat sangat laa extension plug tu kan3?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh,buat apee......kito tu g mano xdok.

      Delete
  2. nosa Ason ponteng ugak ke..? cam x caya kalu dia ponteng gak.. hehe kalu abooq omey caYA R.. haha

    ReplyDelete
  3. ponteng jugak laaa nurul eh.tgk la gituh..arini balik kijo kul4.15..hahahaha....nasib baik xkantoi.

    ReplyDelete

Awak comel,so tinggalkan komen di sini okey sayang ~